Till senaste kommentaren

Semester i samband med uppsägning

Hej! Jag ska byta arbetsgivare (från privat till kommunalt) efter sommaren och undrar om min nuvarande arbetsgivare kan ”tvinga” mig att ta ut mina semesterdagar innan jag slutar min anställning? Eller kan jag välja att avsluta min anställning innan semestern börjar och istället få ut semesterdagarna i pengar? Tack på förhand!☺️
Hälsningar Malin


Kommentarer

 • Hej Malin!

  Du kan inte tvingas ta ut semester under uppsägningstiden. Ska semester ingå så ska ni vara överens om det. Du säger upp dig och skriver tydligt vilket som blir din sista anställningsdag. De ersättningar som du har innestående, till exempel semester och komptid ska då betalas ut i pengar.

  Hoppas svaret är till hjälp!
  Susanne
 • Får man då pengarna en månad senare efter avslutad tjänst? Om jag har sista arbetsdag mitt i juli är det då bättre att sätta sista juli som sista arbetsdag?

 • Hej!
  Du får pengarna sista juli om de hunnit räkna fram all intjänad lön. Om de inte gjort det kommer en slutlön månaden efter. Sätter du sista juli förväntas du arbeta uppsägningstiden om ni inte kommit överens om att semester ingår i uppsägningstiden.

  Vänligen,
  Susanne

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.