Till senaste kommentaren

Får jag full lön när jag är beordrad att gå hem pga risk för Corona?

Jag är lärare på lågstadiet. En av mina elever har testat positivt, jag är hemma för testning (beordrat av chef) och nu väntar jag på provsvar. Jag har inga symptom men har varit nära eleven och kan ha utsatts för smitta. Vad får jag för ersättning när jag ”tvingas” vara hemma?

Kommentarer

 • Hej Ida!

  Tack för ditt meddelande!

  Det beror på vad du och din arbetsgivare kom överens om. Om arbetsgivaren beordrar dig att vara hemma bör det vara med full lön men du kan då behöva stå till arbetsgivarens förfogande och kunna utföra arbetsuppgifter på distans, om möjligt.

  Vänligen
  Jessica
 • Hej,
  Min chef beordrade mig att vara hemma och testa mig trots att jag inte har symptom, pga en av mina kollegor testats positivt. Men jag glömde fråga hur det blir med min lön. Vad gäller nu? Ska jag fråga min chef i efterhand ang min lön och i så fall vad har jag för rättigheter? Har jag ändå rätt till full lön? jag kan ju jobba men blivit beordrad att stanna hemma för testning.
 • Hej Ellen!

  Ja, du behöver fråga din chef om vad som gäller och vad ni kom överens om i väntan på ditt testresultat.
  Om han beordrade dig att testa dig och stanna hemma så bör det vara med bibehållen lön och annars om du har möjlighet att utföra arbetsuppgifter hemifrån i väntan på testresultatet.

  Ta gärna stöd av ditt skyddsombud eller din lokalavdelning i detta om det behövs.

  Vänligen Jessica.
  Jessica
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.