Vad händer när jag går i pension?

Hej,
jag kommer snart gå i pension och har funderingar kring hur det fungerar med a- kassa och lärarförsäkringar när jag väl går i pension?
Kommer de att avsluta automatiskt när jag blir pensionär eller måste jag personlig kontakta dem?

Kommentarer

 • Hej Grace!
  När du går i pension har du möjlighet att vara kvar i Lärarförbundet som pensionärsmedlem till en kostnad av bara 45 kronor/månad.
  Om du väljer att vara kvar i Lärarförbundet som pensionärsmedlem har du rätt att ha kvar dina förmånliga medlemsförsäkringar hos Lärarförsäkringar, pensionärsmedlem Om du väljer att avsluta ditt medlemskap hos oss så kommer även dina försäkringar att avslutas.

  När det gäller medlemskap i a-kassan så behöver du själv kontakta dem för att avsluta medlemskapet när du går i pension, om du inte fyllt 65 år. Månaden du fyller 65 år avslutas ditt medlemskap i a-kassan automatiskt.
  Läs gärna mer här: Lärarnas Arbetslöshetskassa när du går i pension

  Vi får inte automatiskt veta när våra medlemmar går i pension så du behöver själv informera oss om det så att vi kan ändra din medlemsform och även justera din avgift.
  Du kan anmäla detta i vårt kontakformulär eller ring oss på enheten för medlemskap om du hellre vill ha personlig service att ändra dina uppgifter.

  Vänliga hälsningar
  Madelen

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.